Personvernerklæring

Hvem

Nettstedsadresse er: https://nerem.net

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er data som kan knyttes til en enkeltperson, for eksempel navn, adresse, telefonnummer, alder og e-post-adresse. Om nerem.net lagrer personopplysninger om deg når du registrerer deg som kunde, blir nerem.net en databehandler. nerem.net er ansvarlig for personopplysninger vi behandler om deg. At vi er behandlingsansvarlig betyr at vi har plikter og ansvar, og må følge personopplysningsloven.

Dersom andre behandler data på vegne av nerem.net kalles de en databehandler. Dersom nerem.net benytter andre til å behandle data, sørger vi for å ha en avtale som regulerer hvordan dataene skal behandles. Dette kalles en databehandleravtale.

Hvilke data samles inn og hvorfor

Kommentarer
Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

Kontaktskjemaer
Når du fyller ut et kontaktskjema vil informasjonen du har lagt inn samt din IP-adresse lagres i noen sekunder før det automatisk sendes til oss via e-post. Informasjonen vil deretter umiddelbart bli slettet fra databasen. Din IP-adresse vil ikke sendes sammen med e-posten.

Informasjonskapsler
Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Innebygd innhold fra andre nettsteder
Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.
Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Google Analytics
nerem.net bruker Google Analytics for å se hvordan brukerne bruker hjemmesiden. Din IP-adresse blir pseudo-anonymisert slik at du som person ikke kan identifiseres.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Dine opplysninger deles ikke med noen.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

Google Analytics
Data hos Google Analytics slettes etter 14 måneder uavhengig av din aktivitet på nettstedet.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Sletting av opplysninger

Ønsker du at dine opplysninger skal slettes fra våre systemer, send en e-post til karl@nerem.net.

Cookie policy

Ved å besøke nettsidene til https://nerem.net samtykker du i at det kan settes cookies i din nettleser.

En "Cookie" - eller informasjonskapsel - kan beskrives som en liten tekstfil som legges i din nettlesers internminne. Det gir oss mulighet til at du som bruker kan logge inn og få tilgang til de tjenester du skal ha tilgang til. De mest brukte nettleserne (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera) er satt opp til å akseptere cookies automatisk.

Som de fleste andre nettsteder samler nerem.net inn informasjon automatisk og lagrer det i loggfiler på servere i en periode. Dette er informasjon som f.eks. hvilken type nettleser man bruker, bredbåndsleverandør (ISP), operativsystem, dato og tid for besøk, og annen nettsidestatistikk som brukes til å forbedre våre nettsider.

Informasjonen som samles inn benyttes kun internt og vil ikke videreføres til noen 3. part og/eller andre personer utenfor nerem.net. Det lagres aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Hvis du ikke aksepterer disse punktene kan du velge å deaktivere cookies i nettleseren din. Opplysninger om hvordan du bruker nettsidene våre vil da ikke lagres. Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke våre tjenester uten å aktivere for cookies.

Cookies kan også slettes i fra din nettleser. Disse vil bli opprettet på nytt neste gang du besøker sider som setter cookies.

Slik sletter/deaktivere du cookies: Gå inn på hjemmesiden til produsenten av din nettleser.

Internet Explorer: http://www.microsoft.com/nb-no/default.aspx
Chrome: https://www.google.com/intl/en/chrome/
Firefox: http://www.mozilla.org/nb-NO/
Opera: http://www.opera.com/no
Safari: http://www.apple.com/safari/

Cookies vi bruker på våre nettsider:
connect.sid: brukes til kontrollere at brukeren er logget inn på våre sider og at denne har de tilgangene som er gitt. Denne cookien er helt nødvendig for å kunne logge inn på våre sider.
portallanguage: brukes til å huske hvilket språk brukeren ønsker for øyeblikket.
serviceproviderid: vil holde rede på hvilken portal brukeren sist brukte slik at denne kan automatisk logge inn riktig neste gang.
cookies-approved: brukes til å huske om brukeren har akseptert å bruke cookies.

nerem.net bruker en rekke informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen når du bruker nettstedet. Vi bruker også analytikkskapsler for å overvåke hvordan folk bruker nettstedet, med sikte på å gjøre forbedringer og gjøre nettstedet mer nyttig.